Bookcover esittelee sitomisen taitoja

Kirjansidonta alkaa olla harvinainen kulttuuri- ja taitolaji. Tätä tulee Sign, Print & Promotion -messuille esittelemään toimitusjohtaja Vesa Hiltunen Bookcover Oy:stä. Kovakantisia pienten painosten kirjoja tekevät sentään jotkut muutkin, mutta sidontaa paljon harvempi.

– Sidomme kirjoja myös muille painoille, kun aiemmin teimme sitä vain itsellemme. Olemme investoineet huomattavasti sidontakapasiteettiimme, jotta pystymme palvelemaan kaikkia kirjapainoja mahdollisimman hyvin, Hiltunen kertoo.

Hänen mielestään nämä messut ovat Bookcoverille hyvä aika esittäytyä, kun se on käytännössä vasta puolitoista vuotta markkinoinut sidontapalveluita muillekin painotaloille.

– Havahduimme markkinoiden tarpeeseen vuoden 2020 kesällä, kun kovakantisten kirjojen sidontakyselyitä alkoi tulla meille paljon. Aloitimme alihankintasidonnan markkinoinnin ja nyt kovakantisten kirjojen sidontapalvelut ovat jo huomattava osa Bookcoverin liiketoimintaa, Hiltunen selittää yrityksensä uutta aluevaltausta.

Bookcover valmistaa erilaisia painotuotteita. Pääpaino on nykyään kirjoissa, ja myynti on kasvusuunnassa. Se johtuu Hiltusen mukaan yksinkertaisesti erikoistumisen edusta. Pienellä tuotealueella vahva osaaminen palkitsee:

– Nimikkeiden määrä on jopa kasvanut, mutta painosmäärät ovat kovasti pienentyneet. Suuret kustantajat tekevät kovakantiset kirjat kuitenkin mieluummin ulkomailla. Me teemme ja sidomme kirjat Suomessa, mutta painoksemme ovatkin yleensä satoja eivätkä tuhansia kappaleita.

Kun Bookcover lähtee nyt messuille, tarkoitus on painottaa juuri sidontaa.

– Meillä onnistuu sekä lanka- että liimasidonta. Teemme liimasidonnan erikoiskestävällä PUR-liimalla, emme perinteisellä kuumaliimalla. Se on toimiva konsepti ja sopii erityisen hyvin digipainettujen kirjojen sidontaan.

 Messuille hän lähtee hyvällä fiiliksellä. Edellinen messumatka oli pari vuotta sitten.

– Kiva lähteä tapaamaan ihmisiä, ja erilaisella näkökulmalla eli kirjasidonnan vinkkelistä. Messut ovat tärkeät kontaktien kannalta. Minusta tuntuu, että laite- ja materiaalitoimittajatkin ovat aktivoituneet messujen suhteen.

TIINA RUULIO

Tutustu tarkemmin Bookcoverin messutarjontaan tästä.

Seminaariohjelma

Messuilla kuullaan kahden päivän ajan mielenkiintoisia puheenvuoroja SIPP City Stage -lavalla.

Autoteippauskilpailu

Sign, Print & Promotion -messuilla näet kuinka teipataan ajoneuvoja. Messuilla palkitaan myös Suomen paras teippari!