Inspiraation lähde

Sami Eskonlahti Suomen Interfoto Oy:stä sanoo, että messuilla pääsee näkemään, koskemaan laitteita ja juttelemaan asiantuntijoiden kanssa. Sitä ei pysty korvaamaan nettisivuilla tai webinaareilla.

– Messut ovat inspiraation lähde. Niissä saa helposti kuvan alan tämänhetkisestä tilanteesta. Ne ovat upea paikka, ja meidän näytteilleasettajien tehtävänä on antaa kävijöille ideoita ja myös ratkaisuja. Näin perustelee osallistumistaan Sign, Print & Promotion -messuille Suomen Interfoto Oy:n Sami Eskonlahti.

Perheyrityksellä menee nyt suhteellisen lujaa.

–Teemme töitä hyvällä fiiliksellä. Kauppa käy hyvin, vaikka yksittäisissä tuotteissa on jopa toimitusvaikeuksia. Kun paikat aukenivat koronan jälkeen, meitä tarvittiin ja tarvitaan avuksi mm. valokuvanäyttelyihin ja moniin muihin paikkoihin. Premium-printtaaminen on kovassa vauhdissa maailmalla ja meilläkin, Eskonlahti kertoo.

Suomen Interfoto aikoo esitellä messuilla mm. suurkuvatulostimia ja niihin liittyviä lisätarvikkeita, materiaaleja ja ohjelmistoja. Tarkoituksena on saada sinne ensiesittelyyn Epsonin uusi pigmentti-suurkuvatulostin.

– Jännää, Eskonlahti ei malta olla sanomatta.

– Uutuuksia pyrimme joka tapauksessa esittelemään niin printtiin kuin muihinkin materiaaleihin – ja erilaisia tuoteideoita, miten helposti kuvaa tai printtiä voi viimeistellä. Esittelemme myös sublimaatiotulostusta ja siihen liittyviä sovelluksia. Se on sektori, joka kasvaa koko ajan.

Suomen Interfoto aikoo esitellä messuilla mm. suurkuvatulostimia ja niihin liittyviä lisätarvikkeita, materiaaleja ja ohjelmistoja.

Eskonlahti pitää messuja toimialallaan erittäin tärkeänä. Syksyllä hän ehti käydä Fespa-messuilla ja sitä ennen Varsovassa markkinoinnin messuilla. Kotimaankin messuja tarvitaan.

– Viime syksynä tuli yhtäkkiä pakottava tarve päästä katsomaan, mitä muualla tehdään, joten lähdin melko ex-tempore Varsovaan messuille. Pitää päästä näkemään, koskemaan laitteita ja juttelemaan asiantuntijoiden kanssa. Sitä ei pysty korvaamaan nettisivuilla tai webinaareilla.

Senkin hyvän puolen messuista Eskonlahti löytää, että ne antavat paljon ideoita myös etäkoulutukseen, jota Suomen Interfoto järjestää aika laajassa mitassa. 

TIINA RUULIO

Seminaariohjelma

Messuilla kuullaan kahden päivän ajan mielenkiintoisia puheenvuoroja SIPP City Stage -lavalla.

Autoteippauskilpailu

Sign, Print & Promotion -messuilla näet kuinka teipataan ajoneuvoja. Messuilla palkitaan myös Suomen paras teippari!