Natua

Kasvuyhtiö Natua on paitapaino, joka ei myy mitään muuta kuin vastuullisesti ja ympäristöystävällisesti valmistettuja, vahvasti sertifioituja painettuja vaatteita. Toisin kuin valtaosa alan toimijoista, olemme keskittyneet vain tähän yhteen tuotekategoriaan ja tavoitteenamme on tarjota kokonaisvaltaisesti parhaat painetut vaatteet alan parhaalla palvelukokemuksella. Emme häröile kymmenien tuotemerkkien ja painotapojen maailmassa. Siksi meillä on myös tavoitteessamme mahdollisuus.

Kokonaisvaltaisesti vastuullisesti toteutetut vaatteet

Oletko koskaan hypeltänyt käsissäsi kokonaisvaltaisesti vastuullisesti valmistettuja painettuja vaatteita? Jos et, niin pian pääset niin tekemään. Vastuullisuus ei nimittäin Natualla tarkoita vain vaatetta, vaan myös painatuksia.

Yksi näistä tekniikoista on Suomessa verrattain harvinainen Waterbased ink -seripainatus, jota tällä hetkellä voi käsi sydämellä kutsua maailman parhaaksi painotavaksi vaatepainatusten sarjatuotantoon. Tai ainakaan emme tiedä, että vaatepainatusten sarjatuotantoon olisi olemassa vieläkin parempia tapoja.

Waterbased ink -seripainatut vaatteet ovat verrattoman upeita, sillä tekniikka tuo mukanaan monia etuja. Tiivistettynä Waterbased ink tekniikan edut normaaliin seripainatukseen verrattuna ovat:

  • Pinnoiltaan tasaisempi, tarkempi ja teräväreunaisempi painojälki
  • Tavallista kirkkaammat ja puhtaammat värit
  • Ohuemmat, hyvin hengittävät ja sormelle miellyttävät tasaiset painopinnat – ei siis sellaiset ”röpöpintaiset” tai kovan muoviset, kuten normaalilla seripainatuksella voi syntyä
  • Ympäristöystävällinen – vesipohjaiset värit ei sisällä mitään ylimääräisiä kovetteita tai kemikaaleja (kokonaisvaltaisesti ympäristöystävällinen tuote)
  • Kestävämpi – värit eivät halkeile niin helposti pitkässäkään käytössä

Erikoispainatukset ja digitaaliset painatukset (dtg-painatus)

Waterbased ink -seripainatusten lisäksi, teemme monensorttisia erikoispainatuksia sekä Waterbased ink -seripainatuksen ja erikoispainatusten yhdistelmiä. Esimerkkeinä mainittakoon suosiotaan koko ajan kasvattavat 3D-kohopainatukset kiiltävinä tai mattapintaisina, disharge ink -painatukset sekä harvemmin käytettävät efektit, kuten heijastavat tai pimeässä hohtavat pinnat.

Digitaalisia vaatepainatuksia teemme keravalaisen kerrostaloasunnon hintaisella, todella järeällä teollisen mittakaavan digipainokoneella. Digitaalisesti painettaviksi sopii monenlaiset valokuvamaiset tai runsaasti värejä/liukuvärejä sisältävät paitapainatukset.

Itse kokemalla ja kokeilemalla se selviää!

Mikään ei ole parempi tapa todeta vaatteiden tai vaatepainatusten laatu, kuin kokea ja nähdä vaatteet itse. Jos luit tänne asti ja kiinnostuit Natuasta, niin tule treffaamaan meitä Print Park -osastolle, jossa näet monia tosi hienoja vaatepainatuksia. Ne siis ovat oikeasti hienoja, muidenkin kuin meidän itsemme mielestä.

Natuan lisäksi Print Park -alueelta löytyy paperia rakastavan tanskalaisen, Janne Høgshøj:n painotuotenäyttely sekä messujärjestäjä Print&Median tapahtumateltta.

Vaateprojekti käynnissä?

Jos sinulla on parhaillaan tarve hienoille painetuille vaatteille sarjatuotantona, ota yhteyttä ja tilaa meiltä ennen messuja blankoja testikappaleita kokeiluun. 12.5. mennessä tilatut testikappaleet kerkeävät ovellesi vielä ennen messuja ja lisää voidaan jutella messuilla.

Suosituin tuotemerkkimme on belgialainen, vastuullinen vaatemerkki Stanleystella. Natuan ja Stanleystellan toiminnasta ja periaatteista hieman lisää täällä.

Tervetuloa juttusille! 🙂

Miitre & Ilari
Paitapaino Natuan yrittäjät

Osasto

Print Park

Tuotemerkit

Stanleystella
EarthPositive
Salvage

Tuotealueet

Linkit

Yhteyshenkilöt

Miitre Virtanen
+358 40 837 8770
[email protected]

Ilari Pousi
+358 40 701 0348
[email protected]