Pienet sarjat ja erikoistuotteet onnistuvat OKI:lla

OKI:n jälleenmyyjät järjestivät syksyllä 2021 myyntikiertueen, jossa esilteltiin OKI:n laitteita ja sovelluksia. Nyt tuotteet tulevat Messukeskukseen. Kuva: Bitpress. 

OKI on viime vuosina panostanut vahvasti pienikokoisten mutta tehokkaiden väritulostimien kehittämiseen. Niillä pystytään tekemään ammattitasoisia markkinointimateriaaleja, etikettejä, pakkauksia ja vaatetulostuksia pienissä erissä ja kohtuullisilla kuluilla. OKI-laitteiden tarjoamia mahdollisuuksia esitellään OKI Squarella Sign, Print & Promotion -messuilla toukokuussa kolmen yrityksen voimin. Messuilla ovat mukana Bitpress Oy, ED-Mark Oy ja Kari Nevalainen Oy. 

Pieniä sarjoja erikoisempiin tarkoituksiin 

Pieniäkin painotöitä pitäisi pystyä tekemään mahdollisimman korkealla laadulla ja erikoisillakin materiaaleilla. Erikoisuus kuitenkin maksaa teollisessa tuotannossa. OKI on iskenyt tähän saumaan Pro 9542 -tulostimella, joka on varsin monipuolinen ja erikoisempiin tarkoituksiin tarkoitettu edullinen laite. 

Bitpressin osastolla on esillä tämä 4+1 värillä toimiva tulostin, jonka edessä on pussisyöttölaite. Kokoonpanolla pystytään painamaan tehokkaasti vaikka pienen paahtimon kahvipusseja, eikä etikettejä tarvita. Ja valkoista väriäkin voidaan käyttää! 

Bitpressin toimitusjohtaja Matti Lindqvistin mukaan pienet pakkaussarjat ovat tuotealue, mihin laite soveltuu hyvin. Pientuottaja voi tehdä omat pakkauksensa ja suunnittelija voi tulostaa helposti mallikappaleita. Laitteella voidaan painaa 360 gramman kartongille, kirjekuorille ja vaikka koivuviilulle. Bitpress tekee yhteistyötä Antaliksen kanssa, joka testaa omalla OKI:lla erikoisempia papereita ja kartonkeja. 

– Tällä tulostimella on todella laaja käyttöalue ja jokainen voi löytää omansa. Tulostuksen laatu on korkea ja käyttö helppoa. Laitteen ostohinta on edullinen, eikä mitään klikkimaksua tai huoltosopimusta ole käytössä, Lindqvist sanoo. 

Tulostin soveltuu Lindqvistin mukaan piensarjoihin, muutaman sadan vetoihin. Mainostoimisto voi tehdä erikoisempia kutsukortteja, kauppa tulostaa markkinointimateriaaleja ja painotalokin voi hyötyä pienestä pöytäkoneesta. Monet painajat käyttävät laitetta sellaisten erikoiserien painamiseen, joiden takia ei kannata käynnistää isompaa digipainokonetta. 

– Tulemme messuille näyttämään, mitä kaikkea tällä voi tehdä kannattavasti. Tämä ei ole mitään tavallista paperin värjäämistä, Lindqvist sanoo.  

Tarratulostusta uudessa väriulottuvuudessa 

Verkkokaupan kasvu sekä pienten ruoka- ja juomatuottajien esiinmarssi on kiihdyttänyt pienten tuote-erien pakkausten tarvetta. OKI on nähnyt tässä mahdollisuuden ja kehittänyt pöytämallisen OKI Pro Series -tarratulostinmalliston. Se on rullatulostin, jolla voi tehdä ammattitasoisia tarroja nelivärisenä (Pro1040) tai viisivärisenä (Pro1050) useille erilaisille materiaaleille. Maahantuoja Kari Nevalainen Oy esittelee messuilla rullaetikettien tuottamista näillä laitteilla. 

Vaikka jälki on ammattitasoista, etikettien teko voi olla myös vaivatonta ei-ammattilaiselle tulostajalle. Näillä laitteilla pystyy esimerkiksi pieni leipomo tulostamaan näyttäviä etikettejä kakkupakkauksiin.  

– Rullaetikettien tuotanto on oikeasti edullista ja helppoa. Uskomme sen kiinnostavan messukävijöitä. Esittelemme messuilla, miten niitä voi tulostaa erilaisille materiaaleille tehokkaasti, sanoo Kari Nevalainen.  

OKI:n Pro Series 1040 -tulostimella voi tehdä esimerkiksi kestäviä varoitutarroja. Kuva Hibiscus.

OKI Pro Series -tarratulostimissa on viides väri. Sen avulla voidaan käyttää tarroissa läpinäkyvää tai värillistä materiaalia tulostamalla valkoinen taustakuva CMYK-kuvan alle. Myös kulutusta, UV-säteilyä ja kosteutta kestäviä etikettejä voidaan tulostaa tällä laitteella, jonka materiaalivalikoima on laaja. 

Kari Nevalainen oli viimeksi mukana messuilla keväällä 2020. Nyt messuille lähdetään innolla mukaan. 

– Kotimaiset messut ovat todella tärkeät graafisen ja visuaalisen viestinnän ammattilaisille. Tätä on odotettu jo kaksi vuotta, fiilis on todella hyvä.  

Helppoa väylää tekstiilien painamiseen 

ED-Mark haluaa omalla osastollaan näyttää kädestä pitäen miten helppoa tekstiilin painaminen on OKI:n laitteilla ja Foreverin siirtopapereilla. Myös lahjatavaroiden teko ja personointi sujuu näillä mutkattomasti, sanoo ED-Markin toimitusjohtaja Magnus Borgström

Osastolla on OKI:n CMY-W/K valkotulostin, johon voi valkoisen värin tilalle vaihtaa mustan. Tuotteiden tekoa No-Cut-menetelmällä demotaan jatkuvasti. Esillä on myös kattava valikoima painettuja malleja vaatteista lahjatavaroihin. 

– Haluamme näyttää, miten helposti voi saada aikaan fantastista jälkeä laserilla ja sublimaatiotekniikalla. Ilman perkuutyötä, Borgström sanoo. 

Magnus Borgström uskoo metallifolioinnin kiinnostavan paitatulostajia messuilla. Kuva: Reino Lantto

ED-Mark tuo maahan Foreverin siirtokuvamateriaaleja. Aivan uutta on materiaali, jonka avulla pystyy painamaan puulle, paperille, lasille, metallille ja kirjojen kansille. Myös hyvän näköinen metallifoliointi herättää varmasti huomiota.  

Yrityksen kohderyhmänä ovat painotalot ja lahjatuotteiden tekijät, jotka haluavat yksityiskohtia ilman perkuutyötä. Kohteena ovat myös ne yritykset, jotka tarvitsevat pieniä sarjoja, personointia ja tuotteita koristepainatuksella. Myös omien mallien suunnittelijat voivat tehdä mallikappaleita ja pienempiä sarjoja ennen massatuotantoa näillä laitteilla ja materiaaleilla. 

Messuille Borgström lähtee hyvillä mielin tapaamaan nykyisiä asiakkaita ja houkuttelemaan uusia. 

– On hyvin palkitsevaa kokea ihmisten reaktiot, kun he ne näkevät miten hienoa jälkeä saadaan aikaan, Borgström sanoo. 

Reino Lantto 

Seminaariohjelma

Messuilla kuullaan kahden päivän ajan mielenkiintoisia puheenvuoroja SIPP City Stage -lavalla.

Autoteippauskilpailu

Sign, Print & Promotion -messuilla näet kuinka teipataan ajoneuvoja. Messuilla palkitaan myös Suomen paras teippari!