Pieni pakkauspainokone kiinnostaa messuilla

Konica Minolta on nähnyt messuilla, miten mutkaton pienten sarjojen pakkauspainoratkaisu kiinnostaa asiakkaita. Aaltopahville painava PKG-675i-pakkauspainokone tulee olemaan ensi kertaa esillä myös Suomessa, Sign, Print & Promotion -messuilla toukokuussa. Sen uskotaan kiinnostavan messukävijöitä. Konica Minolta haluaa nostaa markkinaosuuttaan myös digitaalisessa arkkipainamisessa. 

PKG-675i on suunniteltu erityisesti aaltopahvin valmistajille, konverttereille, painoille ja tuotemerkin omistajille, jotka etsivät lyhyiden pakkauspainosarjojen digitaalista tulostusratkaisua. Koneella painetaan vesipohjaisilla inkjet-väreillä elintarviketurvallisesti aaltopahville ja kartongille. Pohjoismaihin kone lanseerattiin viime kesänä, ja se on ollut esillä Sign&Print-messuilla Norjassa ja Ruotsissa. Näihin maihin on myyty jo kolme konetta, kertoo Mikael Pettersson, joka on Konica Minoltan Industrial Printing -alueen tuotepäällikkö Pohjoismaissa. 

Pettersson muistuttaa, että PKG-675i on vasta aloitustason laite pakkaustuotantoon. Konica Minolta on panostanut pakkaustuotantoon paljon, ja tarjoaa kokonaisen tuotesarjan, jolla voidaan tehdä pakkauksia. Siihen kuuluvat AccurioLabel-etikettipainokoneet, MGI:n tehostepainokoneet ja järeä inkjet-painokone KM-1. 

– PKG-675i tarjoaa kompaktin ja yksinkertaisen ratkaisun pienimuotoiseen tuotantoon korkealla laatutasolla. Siksi uskomme sen kiinnostavan myös suomalaisia messukävijöitä, Pettersson sanoo. 

PKG-675i tulostaa 150 mm sekunnissa 1600 x 1600 dpi:n tarkkuudella tai 300 mm 1600 x 800 dpi:n tarkkuudella. Painoradan leveys on 1,06 metriä ja materiaalin paksuus 0,5–16 mm. 

Kartonkikoneen mukana tulee Ergosoftin RIP ja laite voidaan yhdistää digitaalisiin työnkulkuohjelmistoihin.  

Arkkipainokoneissa haetaan lisää markkinaosuutta 

Konica Minolta panostaa messuilla myös AccurioPress-arkkipainoratkaisuihin, joiden etuina ovat yhtiön mukaan pitkälle viety laadunhallinta, manuaalisten toimenpiteiden minimoiminen ja laaja valikoima inline-viimeistelyratkaisuja. IQ-501 Intelligent Quality Care -laadunhallintajärjestelmä tarjoaa älykkäät, tehokkaat, automatisoidut ja reaaliaikaiset säätötoiminnot laadunhallintaan, rekisteröintiin ja tarkkaan värinhallintaan. 

Messuilla esillä oleva AccurioPress C14000 -väripainokone sai arvostetun Red Dot Award: Product Design -palkinnon vuonna 2021. Kuva: Konica Minolta.

Messuilla on esillä AccurioPress C14000 -arkkipainokone, jolla esitellään väridigipainamisen laatua ja tehokkuutta sekä inline-viimeistelyä. Konica Minoltan TU-510 on maailman ensimmäinen inline-leikkausviimeistelijä. Sen saa nyt kaikkiin arkkipainokoneisiin. TU-510 on leikkaava ja nuuttaava viimeistelijä, joka mahdollistaa täysin viimeistellyt painotuotteet, kuten julisteet, mainoslehtiset sekä käynti- että postikortit. 

Pettersson uskoo, että messuilla tullaan myymään useita arkkipainokoneita. Pohjoismaiset messut ovat tuottaneet paljon liidejä, ja kiinnostusta on riittänyt. 

– Meillä on vahva markkinaosuus arkkikoneissa Pohjoismaissa. Olemme optimistisia myös Suomen messujen suhteen. Uskomme että voimme lisätä osuuttamme markkinoista Suomessa, Pettersson sanoo.  

Tutustu Konica Minoltan messutarjontaan näytteilleasettajasivulta.

Seminaariohjelma

Messuilla kuullaan kahden päivän ajan mielenkiintoisia puheenvuoroja SIPP City Stage -lavalla.

Autoteippauskilpailu

Sign, Print & Promotion -messuilla näet kuinka teipataan ajoneuvoja. Messuilla palkitaan myös Suomen paras teippari!