Tasoleikkureista korona-ajan hittituote Quadientille

Viimeistelylaitteita tarjoava Quadient löysi pienemmän koon tasoleikkureista hyvän korona-ajan markkinaraon. Tasoleikkureita on myyty jo 42 erityisesti digipainoille ja offsetpainajille, mutta myös teollisuuden tarpeisiin. Sign, Print & Promotion -messuilla yritys lanseeraa myös ensimmäistä kertaa tasotulostimen. 

Koronapandemian aikana painotöiden painosmäärät ovat pienentyneet. Tähän tarpeeseen ovat vastanneet pienemmät ja edullisemmat viimeistelylaitteet. Niillä on voitu tehdä itse esimerkiksi pieniä pakkauksia, joiden kysyntä on kasvanut. Quadient toi noin puolitoista vuotta sitten markkinoille kiinalaisen iEchon tasoleikkurit, joilla voidaan tehdä monenlaisia leikkuutöitä tehokkaasti. 

Quadientin myyntipäällikkö Petri Viitala kertoo, että uusien laitteiden lanseerauksessa oli suuri merkitys viime syksynä tehdyllä roadshow-kiertueella. Quadient esitteli tasoleikkureita ja muita viimeistelylaitteita yhdeksällä paikkakunnalla. 

– Tasoleikkuukonetta on hankala esitellä virtuaalisesti, ja siksi kiertue toimi hyvin. Asiakkaat näkivät miten laitteella voidaan ritsata ja tehdä pieniä pakkauksiakin. Kerroimme mitä kaikkea voi tehdä pienellä investoinnilla, Viitala kertoo. 

Pienet pakkaukset ovat olleet monelle painajalle menestystuote. Asiakkaat ovat saaneet heti uusia töitä tasoleikkurin avulla, Viitala sanoo. Sign, Print & Promotion -messut ovat jatkoa kiertuemarkkinoinnille ja niillä halutaan esitellä kokonaisia ratkaisuja.  

– Haluamme näyttää, millaisia lopputuotteita viimeistelyllä saadaan aikaan, ja miten tuotteiden arvoa voidaan nostaa. Esimerkiksi tuotekortista, vaatetagista tai pakkauksesta voidaan tehdä näyttävämpi, ei pelkästään pinnalla vaan myös muodolla, Viitala sanoo. 

Tasotulostin ja leikkuri pakettiratkaisuna 

Quadient esittelee messuilla uuden ratkaisun, jossa on tasotulostin ja tasoleikkuri yhtenä kokonaisuutena edullisena pakettina. Investoinnin hinta asettuu noin 40 000 euroon, kun samankokoisen pelkän tasotulostimen hinta on Viitalan mukaan ollut yleensä noin 50 000 euroa. Quadientin kiinalaisessa tasotulostimessa käytetään Ricohin tulostuspäitä. Kokonaisuuteen tarjotaan pakkausten suunnitteluohjelmaa muutamalla tuhannella eurolla. Tämä pakettiratkaisu sopii kokoluokaltaan digi- ja offsetpainajille. 

Quadientin messuosastolla on esillä neljä erikokoista iEcho-leikkuria, tasotulostin, laminaattoreita sekä Duplon monitoimiviimeistelijöitä. Duplon viimeistelijöistä varsinkin uudella mallilla DC-618 on ollut kysyntää. Nyt Quadient lanseeraa Suomeen sitä suuremman monitoimiviimeistelijän DC-648, joka sopii investointina suuremmille painotaloille. 

Duplon monitoimiviimeistelijöillä on Viitalan mukaan hyvä hinta/laatusuhde ja ne tunnetaan hyvin markkinoilla. Japanissa valmistettuja tuotteita kootaan Britanniassa, ja laitteita on ollut hyvin saatavilla pandemian aikanakin. 

Tutustu Quadientiin tästä.

Seminaariohjelma

Messuilla kuullaan kahden päivän ajan mielenkiintoisia puheenvuoroja SIPP City Stage -lavalla.

Autoteippauskilpailu

Sign, Print & Promotion -messuilla näet kuinka teipataan ajoneuvoja. Messuilla palkitaan myös Suomen paras teippari!