Tekstiilien painamisessa Kurki Prolla näytön paikka

Kurki Pro palvelee brodeerausalan yrityksiä, tuo maahan laitteita ja materiaaleja sekä huolehtii myös alan konekannan huollosta aina prässejä, leikkureita ja suurkuvatulostimia myöden, merkistä riippumatta.

Tekstiilien painamisessa, brodeeraamisessa ja viimeistelyssä käytettävien laitteiden ja materiaalien laajamittaiseen asiantuntemukseen perustuvalle yritykselle on valoisa tulevaisuus. Tätä mieltä on tamperelaisen Kurki Pron toimitusjohtaja Kati Kurki. Sign, Print & Promotion -messut ovatkin hänen yritykselleen tärkeä näytön paikka.

– Uskomme, että herätämme mielenkiintoa. Nyt on tilausta tekstiilien merkkaukseen erikoistuneelle yritykselle, sanoo painoalalta 20 vuoden kokemuksen hankkinut Kurki.

Kurki Pro syntyi siten, että kolmella brodeeraus- ja painoalan ammattilaisella osoittautui olevan yhteinen idea. Muodostettiin tiimi ja tiimistä syntyi sitten Kurki Pro. Se on yritys, joka palvelee brodeerausalan yrityksiä, tuo maahan laitteita ja materiaaleja ja huolehtii myös alan konekannan huollosta aina prässejä, leikkureita ja suurkuvatulostimia myöten, merkistä riippumatta.

Alussa eli oikeastaan vasta vuodenvaihteessa lähdettiin liikkeelle varovaisesti. Oli tietenkin vielä koronakin hidastamassa. Mutta Kurjen mukaan sekin oli sikäli hyväksi, että oli aikaa innovoida, täyttää ideapussia ja katsoa muutenkin tulevaisuutta. Viime syksyn Fespa-messuilta oli jo saatu kumppaneita ja sovittua jotakin maahantuonnistakin.

Kati Kurki kertoo tuoneensa ”aiemmassa elämässään” omaan tarpeeseensa lämpösiirto- ja brodeerausmateriaaleja vuodesta 2016 lähtien, mutta Kurki Pron kautta tuli aika lähteä liikkeelle laajemmalla pohjalla eli palvelemalla myös muita alan yrityksiä.

Messuille yritys aikoo tuoda lämpösiirtomateriaaleja, brodeerauspuolta, suurkuvatulostin DTF (Digital Transfer Film), jolla tehdään valmiita siirtokuvia.

– Myös italialainen yhteistyökumppanimme Plotterfilms tulee messuille kertomaan uutuuksista, esimerkiksi neljän sekunnin flex-kalvosta, täsmentää Kurki heidän panostaan messuilla.

 Graafisen alan messujen tarvitaan hänen mielestään Suomeen, sillä pienillä yrityksillä ei ole aina resursseja lähteä katsomaan uutuuksia maailmalle.

TIINA RUULIO

Seminaariohjelma

Messuilla kuullaan kahden päivän ajan mielenkiintoisia puheenvuoroja SIPP City Stage -lavalla.

Autoteippauskilpailu

Sign, Print & Promotion -messuilla näet kuinka teipataan ajoneuvoja. Messuilla palkitaan myös Suomen paras teippari!