Tekstiilipainaminen etsii messuilta kasvua

Kun messuille mennään, silloin esitellään yleisölle sitä, mikä yrityksessä on parasta – tai ainakin  omaperäisintä ja tulevaisuuteen tähtäävää. Tästä syystä tekstiilipainamiseen erikoistunut aitoolainen Printscorpio Oy tuo Sign, Print & Promotion -messuille viimeisimpiä keksintöjään lippu- ja mainosrintamalla ja tietenkin myös kaikkea sitä, mitä heidän uusi reaktiivitulostimensa saa aikaan sisustus- ja vaatepuolella.

Niin. Kun korona on hellittänyt, kannattaa jo hankkia uutta. Ja pitääkin. Printscorpion toimitusjohtaja Tommi Helminen kertoo, että yrityksen liikevaihto laski toissa vuonna prosentin mutta nousi viime vuonna jo 10 prosenttia. Ja tämän vuoden alussa on investoitu enemmän kuin koskaan aiemmin.

Reaktiivitulostimen lisäksi hankittiin uusi pesulinja, jossa voidaan pestä isojakin mainoskankaita.

– Samalla linjalla voidaan nyt hoitaa niin esikäsittely kuin viimeistelykin. Se antaa meille paljon uusia mahdollisuuksia, Helminen sanoo.

Setema-pesulinjalla voidaan esikäsittelyjen ja pesujen lisäksi tehdä esim. palosuojaviimeistystä jopa 340 cm leveällä kankaalle. Pesulinjaa esittelee toimitusjohtaja Tommi Helminen.

Messuilla esitellään myös Printscorpion kehittämiä kierrätysmateriaaliratkaisuja. Ne sopivat Helmisen mielestä hyvin mainos- ja lippupuolelle, miksei myös kodintekstiileihin.

– Tekstiilin etuhan on se, että sitä voi käyttää moneen kertaan. Ja meidän tuotantomme on aika virtaviivaista. Pystymme tekemään pieniäkin sarjoja.

Helminen ennakoi jo sitäkin, että jossain vaiheessa markkinoille saadaan myös selluloosapohjainen tekstiilikuitu, jolla voitaisiin korvata mm. polyesteri. Mutta ei vielä; näillä messuilla tätä ihmettä ei nähdä.

Ja mitä messuihin tulee, niin viimeksi Printscorpio esiintyi messuilla maaliskuussa 2020. Helminen sanoo, että patoutunutta mielenkiintoa niitä kohtaan nyt onkin. Sinne mennään mielellään. Yritetään löytää sellaisiakin asiakkaita, jotka eivät yleensä tämäntyyppisillä messuilla käy.

Hän odottaa messuille myös yrityksen ruotsalaisia asiakkaita.

Helmisen mielestä graafinen ala on kehittynyt nopeasti mm. tekstiilipuolen mukaan tulon myötä.

– Uskon vankasti tulevaisuuteen. Esimerkiksi meidän vientimme kehittyi viime vuonna mainiosti.

TIINA RUULIO

Tutustu Printscorpion messutarjontaan näytteilleasettajasivulta.

Seminaariohjelma

Messuilla kuullaan kahden päivän ajan mielenkiintoisia puheenvuoroja SIPP City Stage -lavalla.

Autoteippauskilpailu

Sign, Print & Promotion -messuilla näet kuinka teipataan ajoneuvoja. Messuilla palkitaan myös Suomen paras teippari!