Käytännön tietoa

(päivitetty 5.6.2023)

Alla käytännön tietoa Sign, Print & Promotion -messuista näytteilleasettajille. Jos et löydä tietoa alta, niin olethan empimättä yhteydessä meihin. Teknisissä kysymyksissä kannattaa kääntyä Messukeskuksen puoleen. Kaikki yhteystiedot löydät alta.

Messujen aika ja paikka

Messun aukioloajat: 13.–14.3.2024 klo 9–17.
Tapahtumapaikka: Helsingin Messukeskus, Messuaukio 1, 00520 Helsinki. Halli 1

Messujen järjestäjä ja yhteystiedot

Print&Media Publishing Oy (y-tunnus 2553881-9). Käyntiosoite: Linnoitustie 6, 02600 Espoo.

Myynti/johto: Jarkko Hakola, +358 40 738 9281, [email protected]
Projektipäällikkö: Piia Harjula, +358 50 360 4461, [email protected]

Messukeskuksen yhteystiedot

Osastotekniikka: Messukeskus, [email protected]
Messukeskuksen asiakaspalvelu: +358 40 450 3250 (klo 9–15), [email protected]
Messutoimisto palvelee tapahtuman rakennus- ja aukioloaikoina: +358 40 450 3241 / +358 40 450 3242, [email protected]
Huom! Tekniset tilaukset ja osaston kalustetilaukset tehdään eMessukeskuksen kautta.

Kulku halleissa ja kävijärekisteröityminen

Sign, Print & Promotion -messut järjestetään hallissa 1. Viereisessä hallissa 3 järjestetään samanaikaisesti PacTec/FoodTec/PlastExpo-messut sekä vastapäisessä hallissa 6 Gastro-messut. Messujen välillä on avoin kulku, mutta rekisteröitymisessä pitää ottaa huomioon seuraava:
1) Sign, Print & Promotion- ja PacTec/FoodTec/PlastExpo-messuille on yhteinen kävijärekisteröityminen. Se avataan lähempänä tapahtumaa.
2) Jos kävijä haluaa vierailla myös Gastro-messuilla, tulee Gastroon rekisteröityä erikseen.

Kulkuluvat näytteilleasettajille ja rakentajille

Näytteilleasettajan ja rakentajan kulkukortit tilataan eMessukeskuksen kautta, josta voit lähettää ne kätevästi messutiimisi jäsenten sähköpostiin sekä halutessasi myös tekstiviestinä älypuhelimeen. Kulkulupien lähetys on mahdollista alkaen noin kolme viikkoa ennen tapahtumaa. Näytteilleasettajan kulkuluvat ovat voimassa koko tapahtuman ajan eli rakennus-, huolto-, messu- sekä purkuaikoina. Rakentajan kulkuluvat ovat maksuttomia ja voimassa vain rakennus- ja purkuaikoina. Jos sinulla on näytteilleasettajan kulkulupa, et tarvitse erillistä rakentajan kulkulupaa.

Osastotilaukset eMessukeskuksesta

Näyttelyrakenteet, lisäsähkö ja muut osastopalvelut eivät sisälly näyttelytilan hintaan, vaan ne täytyy tilata erikseen. Voitte käyttää joko Messukeskuksen tai oman messurakentajanne palveluita. Osastolle tarvittavat kalusteet, sähköt (hintaan kuuluu yksi peruspistoke), tarjoilut, siivoukset ja muut tuotteet/palvelut voit tilata eMessukeskuksesta. Kun Messukeskus on vastaanottanut näytteilleasettajien yhteystiedot messujen järjestäjältä, luodaan näytteilleasettajalle automaattisesti tunnus eMessukeskus-palveluun. Mikäli olette varanneet osaston ja ette ole saaneet tunnuksia eMessukeskukseen, voi asiasta olla yhteydessä osoitteeseen asiakaspalvelu@messukeskus.com ja laita kopiokenttään [email protected].

Palvelun käyttö ilman käyttäjätunnusta: eMessukeskuksen sivuja voi tutkia vapaasti myös ilman käyttäjätunnusta. Sieltä löydät valmiit osastoratkaisut, palvelut ja hinnat. 

Osastolle tarvittavien tuotteiden ja palveluiden hinnankorotukset:
2.2.2024 alkaen veloitetaan 20 prosentin lisämaksu osastolle tehtävistä tilauksista ja muutoksista.
22.2.2024 alkaen veloitetaan 50 prosentin lisämaksu osastolle tehtävistä tilauksista ja muutoksista.
6.3.2024 alkaen veloitetaan 100 prosentin lisämaksu osastolle tehtävistä tilauksista ja muutoksista.

Messukeskuksen valikoimissa on myös valmisosastoja, kuten Smart-osastoratkaisu ja Nordic-osastoratkaisu. Huomioithan, että valmisosaston hintaan ei sisälly osaston lattiapinta-ala.

Rakennus-, purku- ja huoltoajat

Osaston rakennusajat
Ma 11.3. klo 7–22
Ti 12.3. klo 7–22

Osaston purkuajat
To 14.3. klo 17–23
Pe 15.3. klo 8–14

Osaston huoltoajat:
Osastoa voi huoltaa aamuisin ennen näyttelyn avautumista huolto-ovien kautta. Muina aikoina tavarat kuljetetaan osastolle yleisösisäänkäyntien kautta. Osastojen huoltoaika on messupäivien aamuna ennen kuin ovet avautuvat yleisölle: 13.–14.3. klo 7–9.

Maksu- ja peruutusehdot

Näyttelytila laskutetaan näytteilleasettajalta seuraavasti:

 • Syksyllä 2023 laskutetaan 50 % sovitusta osastohinnasta.
 • Tammikuussa 2024 laskutetaan loput 50 % sovitusta osastohinnasta. Jos osastovaraus tehdään tammikuussa 2024 tai sen jälkeen, laskutetaan koko osasto yhdellä laskulla.

Näyttelytilavarauksen voi peruuttaa seuraavilla ehdoilla:

 • 6 kuukautta ennen tapahtumaa eli 13.9.2023 mennessä peruutetusta varauksesta järjestäjällä on oikeus pidättää tai periä 650 euron rekisteröintimaksu.
 • Välillä 14.9.–13.12.2023 peruutetusta varauksesta järjestäjällä on oikeus pidättää tai periä 650 euron rekisteröintimaksu ja 50 % sovitusta osastohinnasta.
 • 14.12.2023 jälkeen tehdystä peruutuksesta järjestäjällä on oikeus pidättää tai periä koko näyttelyvuokra (100 %).

Jos messut jouduttaisiin peruuttamaan kokoontumisrajoitusten tai vallitsevan Force Majeure -tilanteen vuoksi, messuille etsittäisiin siinä tapauksessa uusi ajankohta. Näytteilleasettajien varaamat osastot pysyisivät tällaisessa tapauksessa voimassa.

Messujen pohjakartta

Ajantasainen näyttelyalueen pohjakartta on nähtävissä aina verkko-osoitteessa sipp.fi/pohjakartta-ja-hinnat/. Pidätämme oikeuden sijoittaa osastot näyttelyalueelle siten, että näyttelystä muodostuu eheä kokonaisuus. Huomioimme osastojen sijoittelussa mahdollisuuksien mukaan myös aiemmin saamamme palautteen ja mikäli joudumme siirtämään osastojen sijaintia, ilmoitamme siitä asianosaisille.

Näytteilleasettajan esittelysivu

Olemme varanneet yrityksellenne oman esittelysivun Sign, Print & Promotion -messujen verkkosivuilla. Sivun tarkoitus on esitellä yrityksenne kävijälle ja kertoa, mitä yrityksenne aikoo messuilla esitellä. Sivulla voi lisäksi mainita, mikäli osastollanne järjestetään arvontoja, kilpailuja, tarjoiluja, puheita, demoja tai muuta ohjelmaa. Katso yrityksen esittelysivusta mallia täältä. (Draftisivu Print&Median sivusta)

Pyydämmekin teiltä sivullenne 
1) esittelytekstiä
2) kuvia (myös videot käyvät) 
3) tiedot sivun oikeaan laitaan

 • Osasto: järjestäjä täyttää
 • Tuotemerkit:
 • Tuotealueet:
 • Linkit:
 • Yhteyshenkilöt:
 • Sähköpostiosoite / verkkosivu, josta voi varata esittelyajan messuosastolle.

Ymmärrämme, jos yrityksellänne ei vielä täysin ole messuosaston suunnitelmat valmiina. Aluksi voimmekin lisätä perustiedot yrityksestä ja päivittää tarkemmat tiedot, kun ne valmistuvat. Kuvat lisäävät esittelysivun mielenkiintoa.

Lähetä esittelysivun tiedot Piia Harjulalle, [email protected]

Messujen markkinointimateriaali näytteilleasettajille

Olemme tehneet näytteilleasettajille messujen markkinointipaketin, joka löytyy täältä. Paketista löydät messujen logon, sähköpostiallekirjoituksen, somepohjat ja bannerit. Otathan materiaalin käyttöösi hyvissä ajoin ennen messujen alkua.

Sähköinen liidien keruu

Näytteilleasettajat voivat tilata itselleen sähköisen ContactMate eLead-liidienkeruupalvelun. Liidejä voi kerätä joko vuokratulla lukulaitteella tai omalla kännykällä lukemalla QR-koodi vierailijoiden kulkukortista. Saatavilla on erilaisia palvelupakettivaihtoehtoja. Lisätietoja palveluista löydät täältä. Palvelun voit tilata eMessukeskuksen kautta.

Ohjeet turvalliseen messuosallistumiseen

Messukeskus tekee esimerkillistä työtä turvallisen messuvierailun eteen. Messukeskus sai mm. COVID-19-sertifikaatin ensimmäisenä pohjoismaisena tapahtumatalona esimerkillisestä työstä koronaturvallisuuden hyväksi. Messukeskuksen turvallisuustoimenpiteisiin voit tutustua täältä.

Catering-palvelut

Messukeskuksen Catering-palvelut uudistuvat syksyllä 2023. Lisätietoa asiasta myöhemmin.

Ruokailu

Messukeskuksessa sijaitsee useita ravintoloita (sekä buffet että alacarte), joissa pääset nauttimaan maittavaa lounasta. Sign, Print & Promotionin messuhallissa palvelee myös kahvila.

Pysäköinti

Pysäköinti Messukeskuksen pysäköintitalossa Messuparkissa on maksullista kaikkina päivinä. Pysäköinnin voi maksaa etukäteen, paikan päällä tai jälkikäteen 48 tunnin kuluessa pysäköinnistä. Messuparkki sijaitsee osoitteessa Ratapihantie 17, 00520 Helsinki.

Lue lisää pysäköimisestä täältä.

Seuraa messu-uutisointia

Uutisoimme messuista, näytteilleasettajista ja seminaareista useassa kanavassa. Ota seurantaan:
Sign, Print & Promotion -uutiskirje
Sign, Print & Promotion Facebook
Sign, Print & Promotion Instagram
Print&Median verkkosivut
Print&Median uutiskirje
Print&Media-lehti
Huom! Sosiaalisessa mediassa käytämme hashtagia #signprintpromotion

Järjestäjät

Print&Media Publishing Oy järjestää Sign, Print & Promotion -messut 13.–14.3.2024 Helsingin Messukeskuksessa.

Tarvitsetko messuosaston?

Haluatko lisätietoja messuista?

Sign, Print & Promotion -messujen kävijäkohderyhmä kattaa koko visuaalisen-, graafisen- ja pakkausviestinnän arvoketjun lähtien valmistajista ja tuotantotaloista aina suunnittelijoihin ja loppuasiakkaisiin eli brändeihin saakka.